Openingstijden
Ma - Vrij: 08:00 - 21:00
Zat: 08:00 - 13:30
Onze locaties
3 locaties in de Zaanstreek
Bel met ons
075-670 5075

Niek Elshof - Kinderfysiotherapeut

Niek Elshof is kinderfysiotherapeut en dry needling specialist. Hij behandelt kinderen van alle leeftijden en ondersteunt collega's in hun behandelingen met behulp van dry needling.

Na het behalen van zijn Geneeskunde Bachelor (BSc) in 2009 is Niek in 2012 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de hogeschool van Amsterdam. Zijn afstudeerscriptie beschreef de gevolgen van voorste kruisbandreconstructies op het risico op artrose op latere leeftijd. Na zijn afstuderen is hij in november 2012 begonnen bij fysiotherapie Sminia. Hier heeft hij zich in de jaren toegelegd op het behandelen van allerhande klachten, met een persoonlijke voorkeur voor klachten van de knieën en enkels.

Niek heeft in 2015 de opleiding tot Dry Needling specialist afgerond bij Myopain Amsterdam. Hier heeft hij geleerd om met dry needling allerhande pijnklachten te behandelen.

"Dry Needling is een mooie aanvulling op het behandelarsenaal van de fysiotherapeut. Het schept de voorwaarden om al oefenend te werken aan blijvend herstel."

In 2015 is Niek begonnen met de opleiding kinderfysiotherapie aan de hogeschool van Utrecht. Gedurende zijn opleiding heeft Niek ervaring en kennis opgedaan over het behandelen van kinderen in de fysiotherapie praktijk. In 2018 heeft hij de graad Master of Science in Pediatric Physical Therapy behaald (MSc). Sindsdien is hij geregistreerd als kinderfysiotherapeut en behandelt hij kinderen in de praktijk en aan huis in Koog aan de Zaan en Assendelft.

"Bij kinderen is de hulpvraag écht anders dan bij volwassenen. Het gaat vaak om vaardigheden en het onvermogen om (normale) handelingen van het dagelijks leven uit te voeren. Voortbewegen, spelen en sporten: daar ondersteunt de kinderfysiotherapeut!"

Buiten de praktijk is Niek actief als honkbalscheidsrechter in de Nederlandse hoofdklasse. Hij doet zelf aan hardlopen en heeft twee maal de dam tot damloop en de halve marathon van Amsterdam gelopen.

Niek is getrouwd en heeft twee zoontjes.

BIG registratienummer: 69916237604

Maak een afspraak