Openingstijden
Ma - Vrij: 08:00 - 21:00
Zat: 08:00 - 13:30
Onze locaties
3 locaties in de Zaanstreek
Bel met ons
075-670 5075

Jelmar Posma - Handtherapeut

Jelmar Posma is in 1999 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de hogeschool van Amsterdam. Hij is sinds 2000 werkzaam bij Sminia en heeft nog steeds veel plezier in zijn werk. Het vak en de clienten blijven steeds een uitdaging en hij wil de beste zorg verlenen. In 2018 heeft hij het diploma handtherapie behaald.

In zijn functie als handtherapeut behandelt hij klachten aan elleboog, pols en/of vingers. Deze kunnen een enorme impact hebben op het dagelijks functioneren. Gezien de complexiteit van de anatomie en diagnostiek is de handtherapeut diegene die ondersteuning kan bieden. Hij staat in direct contact met de orthopedisch handchirurg en heeft korte lijnen met andere disciplines.

Jelmar houdt zich ook bezig met COPD, astma en longrevalidatie. Luchtwegproblemen kunnen het dagelijks leven flink beperken. Minder energie om leuke dingen te ondernemen, maar vooral langzame zwakte van inspanningsvermogen wat de kwaliteit van leven negatief beïnvloeden. Samen met de therapeut worden de problemen besproken en de mogelijkheden ingezet. Middels longtraining en/of ademhalingsoefeningen worden probleemgebieden die naar voren komen onderzocht en behandeld.

Jelmar is ook schouderspecialist. De schouder (gordel) is een complexe regio waar bij niet goed behandelen er een lange tijd klachten kunnen blijven bestaan. De schouderspecialist heeft de taak om juiste diagnostiek te verrichten en behandeling in te zetten. Ook hierbij zijn de lijnen kort met de orthopeed.

In zijn vrije tijd doet Jelmar aan hardlopen. Dit levert hem fitheid en ontspanning op voor een goede balans in zijn functioneren.

Hij werkt maandag, dinsdag en donderdag in Koog aan de Zaan. Ook werkt hij op woensdag in Zaandam.

BIG registratienummer: 39051040904

Maak een afspraak