Openingstijden
Ma - Vrij: 08:00 - 21:00
Zat: 08:00 - 13:30
Onze locaties
3 locaties in de Zaanstreek
Bel met ons
075-670 5075

Voetklachten

De voet bestaat uit 26 botjes, 33 gewrichtjes en nog veel meer spieren en banden. De enkel en de voet zorgen voor het dagelijks voortbewegen tijdens het lopen. Voetklachten kunnen onder ander bestaan uit het verzwikken van de enkel, vergroeien van de voorvoet en de tenen of pijn onder de voet.

Zo gebeurd.

Een enkel verzwikken is zo gebeurd. Verstappen op de platte vloer of een ongelijke ondergrond kan leiden tot pijn rond de enkel. Vaak is dit het gevolg van een verrekking van de enkelbanden en pezen. Het kan gepaard gaan met zwelling, een dikke enkel en pijn. In de loop van de tijd dient een verzwikking zichzelf te herstellen. De fysiotherapeut ondersteunt het herstel van een enkel door de juiste oefeningen op het juiste moment te geven: te langzaam activiteiten hervatten vertraagt het herstel maar te snel hervatten is ook weer niet goed.

Goede schoenen, goede voeten

Naar schatting heeft ongeveer éénderde van alle volwassenen te maken met een zogenaamde hallux valgus: een vergroeiing van de grote teen naar de andere tenen van de voet toe. Het gaat vaak gepaard met pijnklachten en een beperkte functie van de grote teen. Het kan leiden tot problemen tijdens het (hard)lopen en in rust. De oorzaak kan vaak gevonden worden door goed naar de stand van de voeten en de enkel te kijken. Ook is het dragen van verkeerd schoeisel een mogelijke oorzaak. De fysiotherapeut ondersteunt het herstel van een vergroeiing van de tenen met behulp van oefeningen en adviezen.

Hielspoor

Een hielspoor is een pijnlijke vergroeiing van het hielbeen onder de voet. Het gaat vaak gepaard met pijn onder de voet en moeite met de voet belasten. Het gevoel wordt soms omschreven als een punaise in de hiel van de voet. Soms kan de hielspoor behandeld worden door voldoende rust te nemen en rekoefeningen voor te schrijven. Soms kunnen eventuele omliggende weefsels behandeld worden met dry needling. Als dit niet werkt zal de fysiotherapeut mogelijk adviseren om een inlegzooltje te kopen of op maat te laten maken.

Voetklachten hebben vaak een grote invloed op het dagelijkse functioneren. Lopen, werken en sporten wordt vaak flink belemmerd door de aanwezigheid van voetklachten. De fysiotherapeuten van fysiotherapie Sminia stellen in overleg met de patiënt altijd een duidelijk behandelplan op en dragen zorg voor een zo optimaal mogelijke behandeling.

U bent bij fysiotherapie Sminia snel weer op de been!

Maak een afspraak